از دست دادن دندانها علاوه بر ایجاد مشکل در کارکرد دندانها سهم بسیاری در زیبایی چهره دارد و جذابیت لبخند را تحت تاثیر قرار میدهد. تا به حال برای رفع مشکل نبود دندانها و تاثیر آن بر زیبایی چهره فکری کردهاید؟ آیا غیر از دندان مصنوعی راهحل دیگری به ذهنتان میرسد؟ ایمپلنت دندان یکی از راههای حل این مشکل است. باید بدانید که ایمپلنت روشهای متفاوتی دارد، در این مقاله ما به بررسی ایمپلنت با لیزر میپردازیم.
ایمپلنت چیست؟
ایمپلنت پینهای باریکی از جنس تیتانیوم است که در استخوان فک جای داده میشود. در واقع ایمپلنت پایهای ثابت است که دندان متحرک بر روی آن قرار میگیرد. بعد از کار گذاشتن ایمپلنت درون استخوان، این استخوان به ۳ تا ۶ ماه زمان برای ترمیم نیاز دارد. شکل ایمپلنت همچون شکل ریشهی دندان طبیعی است در واقع میتوان گفت نوعی ریشهی مصنوعی است.
اگر ایمپلنت بلافاصله بعد از از دست دادن دندان انجام نگیرد احتمال تحلیل رفتن استخوان و در نتیجه کاهش توانایی در جویدن را در پی خواهد داشت. زمان، نوع سیستم و تعیین دقیق محل انجام ایمپلنت توسط پزشک و به وسیلهی یک سری شرایط متفاوت همچون حجم استخوان، استحکام دندان افراد، شرایط ویژهی لثه و … تعیین میشود.
ایمپلنت موقت چیست؟
گاهی ایمپلنت به عنوان یک لنگر در زمان انجام ارتودنسی مورد استفاده قرار میگیرد. ایمپلنتها به دلیل نداشتن الیاف پریودنتال، به عنوان یک لنگر ایدهآل در زمان ارتودنسی استفاده میشوند که نیاز های بیمار را رفع میکند.
کاربرد لیزر در ایمپلنت چیست؟
در دنیای پزشکی امروز لیزر کاربردهای زیادی دارد. لیزر با عملکرد فوقالعادهی خود و کمترین میزان تهاجم به بافتها، سریعترین شیوهی درمانی را به بیماران ارائه میدهد. این روش درمانی در کار با بافت نرم و بریدن بافت نرم، ایجاد برش در بافتهای اضافی و خارج کردن آن، برداشتن بافت التهابی و متورم استفاده میشود.
همچنین شما میتوانید مطالب مفیدی در زمینه جراحی پروتز صورت، جراحی پروتز چانه و… را در وبسایت دکتر طالبزاده مطالعه کنید.
ایمپلنت با لیزر به چه صورت انجام میگیرد؟
ایمپلنت دندان روشی فوق العاده برای پر کردن جای خالی دندان از دست داده شده است. برای کاشت ایمپلنت باید عمل جراحی انجام داد. این کار مستلزم سوراخ کردن استخوان فک و قرار دادن پیچ ایمپلنت در استخوان فک است. در اینجا لیزر به کمک دندانپزشکان میآید و کار را برای آنها راحتتر میکند. همچنین لیزر به کاهش درد بیمار در زمان انجام ایمپلنت کمک میکند.
لیزر دندانپزشکی یکی از ابزارهای کاری دندانپزشکی است. لیزر با متمرکز کردن نور، موجب ایجاد برش در بافت میشود. اشعه ابزار آلات نوری مختلف، طول موجهای متعددی را از خود ساطع میکنند که در تمامی جهات پخش میشوند. اما نور لیزر متشکل از تنها یک طول موج است. که تنها در یک جهت و بر یک نقطه ساطع میشود. لیزر به این دلیل که میتواند نور را در یک نقطه متمرکز کند میتواند برشهایی دقیق همچون یک چاقوی جراحی را بر روی بافت ایجاد کند. این روش در جراحیهای بسیار دقیق دندانپزشکی برای افزایش دقت عمل دندانپزشک مورد استفاده قرا میگیرد.
از دیگر کاربردهای لیزر در دندانپزشکی میتوان موارد زیر را نام برد.
۱- درمان مشکلات فک
۲- درمان مفصل فک
۳- جراحی پلاستیکی
۴- درمان بیماریهای لثه
همچنین جالب است بدانید شکستن ایمپلنت موجب میشود که دندان پزشک ناچار به انجام عمل جراحی و اقدام به خارج سازی پایهی شکسته کند. اما در اینجا نیز از لیزر میتوان برای خارج سازی پایهی شکسته شده استفاده کرد و لیزر را جایگزین عملهای جراحی کرد. لیزر برش بافت را در حد میکرو انجام داده و خارج سازی ایمپلنت را با آسیب کمتر به بافت اطراف به انجام میرساند.
استفاده از لیزر در ایمپلنت چه فوایدی دارد؟
- وجود لیزر دقت عمل دندانپزشک را به میزان بالایی رسانده و به دندانپزشک این امکان را میدهد که دقیقترین و حساسترین جراحیها را به انجام برساند و جراحیهای پیچیدهتر را به نحو احسن انجام دهد.
- التیام و بهبود زخمها در جراحیهای انجام گرفته با لیزر و یا لیزر درمانی با سرعت بیشتری صورت میگیرد.
- استفاده از لیزر موجب کاهش عفونت در طی بهبودی بیمار میشود.
- ناراحتیهای بعد از جراحی را برای بیمار به حداقل ممکن میرساند.
- درد ناشی از جراحی را به شدت کاهش میدهد.
استفاده از لیزر چه معایبی دارد؟
در صورتی که دندانپزشک با دقت کافی کار خود را انجام نداده باشد، لیزر صدماتی جدی را در پی خواهد داشت. بیشتر موارد آسیب به وسیلهی لیزر جذب انرژی حاصل از آن توسط بخشهایی از چشم همچون قرنیه و شبکیه است که این جذب انرژی صدمات زیادی را میتواند به چشم بیمار وارد کند. به همین دلیل است که هنگام کار با لیزر از بیمار خواسته میشود چشمان خود را ببندد. پزشکی که از لیزر برای مقاصد درمانی خود استفاده میکند حتما باید دورهی آموزشی استفاده از لیزر را گذرانده باشد.
انواع لیزرهای مورد استفاده در ایمپلنت دندان
لیزر نور را در فرکانسهای مختلف و در طیفی کوچک ساطع میکند. این نور در طیف نور مرئی و از متمرکز شدن تشعشعات حاصل میشود. لیزرهای مورد استفاده در بافتهای نرم شامل: لیزر کربن دی اکسید، لیزر دیود، لیزر آرگون، لیزر هلیوم و … میباشد. لیزرهای قابل استفاده در بافت سخت لیزرهای اربیوم یگ هستند.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم تا شما را با روش ایمپلنت با لیزر آشنا کنیم و به بررسی مزیتها و معایب این روش بپردازیم. دکتر طالب زاده متخصص جراحی فک و صورت در رشهر رشت با تجربه فراوان در زمینه ایمپلنت دندان با استفاده از لیزر میتوانند به شما مشاوره دقیقی در این زمینه ارائه دهند.